Grindalstaco

Heimelaga potetlefser er ei ypperleg fornorsking av tortilla.
Riven, rå kålrot er mykje betre enn issalat.
Grindal fetatype er utruleg fint å bruke, hugs at han er nokså salt, så ikkje salt dei andre rettane for mykje.
Paprika og rømme er jo uunværleg.
Bønnestuing er supergodt: Bløtlegg bønner dagen før. Kok opp, tøm av vatnet og ha på nytt vatn, kok til dei er møre. No skal bønnestuingen koke inn, hell av noko vatn om det er mykje i gryta. Tilsett ein til to hakka laukar, kvitlauk og kok vidare utan lokk. Tilsett etter kvart Chipotle –røyka chili (finst både tørka og hermetisert), rista korianderfrø, rista spiskummen og nok feitt, svinefeitt er feitt, bacon, smør eller olje. Ha i salt til slutt. Bruk stavmiksar om du vil ha glatt konsistens.
Salsa: 1 boks hakka tomat (søte og god), 1 liten raudlauk, 1-2 fedd kvitlauk, 1 ts sukker, pepper, tabascosaus, persille og koriander etter smak. Denne kan med fordel stå ein time eller to i kjøleskapet.