Langtidsmodna med sødme og nøttearoma
Om produktet
Blåkoll er en langtidsmodna blåmuggost med mye sødme og utprega nøttearoma. Den er laga på rå vintermjølk, modna minst eitt år og laga i begrensa mengdar.
Ingrediensar
Tilgjengelegheit
Delikatessediskar rundt om i landet. I Trøndelag: Oppdal Smak & Behag, Fetevaren (Sirkus shopping), Gardsbutikken og REKO-ringen Trondheim.
Merittar
Blåkoll fekk supergull under NM i Ost 2021.
Lukt: Tydelig modningstoner uten stikkende duft. Halm og lukten av god kjeller
Munnfølelse: Godt med krystaller som gir en sandete, men behagelig munnfølelse, smelter og fyller munnen godt.
Utseende: Lys rosa overflate. Kompakt og godt marmorert ostemasse
Smak: Rik og avstemt smak med tydelige noter av lynghonning, nøtter og smørblomst. Veldig godt integrerte smaker.
Bruksområder: Selvfølgelig som den siste osten som inntas på ostefatet. En ost som i ordenes beste betydning er et meditasjonsobjekt.
Drikke: Trappist øl eller en porter med god sødme.
Smaksnotater frå Matcompaniet