-
Ost, honning , valnøtter…
Åskeladd som dessert kan gjerast svært enkelt. Legg Åskeladd, honning og valnøtter på en tallerken, velbekomme!
-
Pannekake for kresne vaksne
Pannekaker kan vere grunnlag for så mykje meir en blåbærsøl. Vår favoritt er Myrull (eller Åskeladd), fenalår, ruccola og god balsamicoeddikk.
-
Råblå og fruktbrød
Eit stort frukt- og nøttebrød, som varar lenge, om du ikkje får heilt dilla…Du treng 600g tørka frukt og 400g nøtter, av forskjellig slag, 5 egg, 100g kveitemjøl og 1 ts bakepulver.Bland alt det tørre, pisk egga og rør dei inn. Kle ei brødform med bakepapir, press deigen i forma og dekk med bakepapir. Stek…
-
Råblå og rødbetgrateng
Fin festmat til 4 personar! Servér med potetmos eller omnsbakt potet og gjerne ein salat. Surr 3 raspa rødbeter, 1 raspa gulrot og 1-2 finhakka lauk i panne.220 g Råblå, 270 g Rim, 3 egg½ chili, 3 fedd kvitlauk, Oregano/timian/basilikum etter smak, pepper og bittelitt salt.Bland egg og Rim, smuldre oppi Råblå og bland i…
-
Rustikk rim-kake
Botn: 100g smør, 100g havregryn, 75g kveitemjøl, 50 g sukker. Smelt smør, bland og press utover botnen i form. Sett botnen i omnen og steik i ti minutt medan du blandar i hop fyllet. Fyll: 500g Rim, 2 ts vaniljesukker, 1 ss sitronsaft, skal frå 1/3 sitron, 2 egg og 100g sukker. Rør fyllet forsiktig…
-
Vintersalat med potet
Grønkål og kokt potet blandast sammen med mykje god olivenolje, litt eddik, kvitlauk og pepper. Gode soltørka tomatar er like gode heile året!Grovraspa gulrot og raudlauk har vi i. Eple eller raudkål kan vere fint og smakfullt. Og godt med smuldra Grindal fetarype!
-
Tomatsuppe med Grindal fetatype
Del opp og brun ein lauk og 3 potetar i olje eller smør, hell oppi ein boks med hakka tomat og 3 dl vatn, og kok til potetbitane er mjuke. Mos det heile med stavmiksar. Knus ein bit Uhøvla med gaffel og ha det oppi suppa sammen med litt pepper, to teskeier sukker, oregano og…