Serveringsforslag og oppskrifter

  • Ost, honning , valnøtter…

    Ost, honning , valnøtter…

    Åskeladd som dessert kan gjerast svært enkelt. Legg Åskeladd, honning og valnøtter på en tallerken, velbekomme!

    Les meir

  • Pannekake for kresne vaksne

    Pannekake for kresne vaksne

    Pannekaker kan vere grunnlag for så mykje meir en blåbærsøl. Vår favoritt er Myrull (eller Åskeladd), fenalår, ruccola og god balsamicoeddikk.

    Les meir

  • Råblå og fruktbrød

    Råblå og fruktbrød

    Eit stort frukt- og nøttebrød, som varar lenge, om du ikkje får heilt dilla…Du treng 600g tørka frukt og 400g nøtter, av forskjellig slag, 5 egg, 100g kveitemjøl og 1 ts bakepulver.Bland alt det tørre, pisk egga og rør dei inn. Kle ei brødform med bakepapir, press deigen i forma og dekk med bakepapir. Stek…

    Les meir

  • Råblå-Rim

    Råblå-Rim

    Bland Råblå og Rim med stavmiksar. Bruk 1 del råblå og 2-3 delar Rim. Dette er en god dressing, kan serverast i lag med steikt kjøt, og er supergod i potetlefse. Eller kva med 60-tallsklassikaren stangselleri?

    Les meir

  • Trollrim

    Trollrim

    Trollrim er ein variant av trollkrem som er sunnare, fyldigare og mildare. Bland sukker, rim og tyttebær!

    Les meir

  • Råblå og rødbetgrateng

    Råblå og rødbetgrateng

    Fin festmat til 4 personar! Servér med potetmos eller omnsbakt potet og gjerne ein salat. Surr 3 raspa rødbeter, 1 raspa gulrot og 1-2 finhakka lauk i panne.220 g Råblå, 270 g Rim, 3 egg½ chili, 3 fedd kvitlauk, Oregano/timian/basilikum etter smak, pepper og bittelitt salt.Bland egg og Rim, smuldre oppi Råblå og bland i…

    Les meir

  • Solrim

    Solrim

    Solrim er ei blanding av solbær, Rim og litt sukker. Ein fin dessert, og perfekt på vaffel!Bland 180g Rim, 180 gram solbær og 20-25 gram sukker med stavmiksar. Vil du ha gourmetversjonen, kjør solbæra gjennom en juicar eit par gonger for å fjerne skal og steinar.

    Les meir

  • Rustikk rim-kake

    Rustikk rim-kake

    Botn: 100g smør, 100g havregryn, 75g kveitemjøl, 50 g sukker. Smelt smør, bland og press utover botnen i form. Sett botnen i omnen og steik i ti minutt medan du blandar i hop fyllet. Fyll: 500g Rim, 2 ts vaniljesukker, 1 ss sitronsaft, skal frå 1/3 sitron, 2 egg og 100g sukker. Rør fyllet forsiktig…

    Les meir

  • Vintersalat med potet

    Vintersalat med potet

    Grønkål og kokt potet blandast sammen med mykje god olivenolje, litt eddik, kvitlauk og pepper. Gode soltørka tomatar er like gode heile året!Grovraspa gulrot og raudlauk har vi i. Eple eller raudkål kan vere fint og smakfullt. Og godt med smuldra Grindal fetarype!

    Les meir

  • Tomatsuppe med Grindal fetatype

    Tomatsuppe med Grindal fetatype

    Del opp og brun ein lauk og 3 potetar i olje eller smør, hell oppi ein boks med hakka tomat og 3 dl vatn, og kok til potetbitane er mjuke. Mos det heile med stavmiksar. Knus ein bit Uhøvla med gaffel og ha det oppi suppa sammen med litt pepper, to teskeier sukker, oregano og…

    Les meir