Date:   februar 27, 2014

Fast og kraftig blåmuggost, handysta av fersk,
rå mjølk. Hovedmodninga av
osten skjer i eit naturleg lager med høg luftråme,
kor ostane ikkje er pakka inn. Modningskjellaren gjer Råblå ulik dei fleste blåmuggostar i det norske ostelandskapet. Råblå ystastvanlegvis på kumjølk, men i april-juni blandar vi ofte i ca 1/5 geitemjølk.
Råblå fekk sølv i NM i handverksforedla mjølk både i 2015 og 2016, var finalist i det norske måltid 2016, og er finalist no att i 2018! Fekk VM-gull i 2018.

Smaksnotater frå Matcompaniet: Lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg.
Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig!
Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.
Smaken har et søtlig anslag med gode muggtoner, friskhet og salt. Integrerte smaker som med tanke på duften er mildere en man kunne ventet seg. Smaker lenge.

 

Sereveringsforslag Råblå

  • Råblå slider
  • Råblå slider